Politiek & Maatschappij
Typography

030 Zeist Maatschappij- Domino Day keert niet terug op televisie. Voor Michael uit Zeist de reden om zelf aan de slag te gaan. In zijn sportschool gaat hij proberen om een record aantal dominostenen neer te zetten. ,,Ik heb ruimte genoeg: dus het gaat groots worden.”

Een zoektocht naar stenen
De voorbereidingen worden getroffen. De ruimte wordt vrijgemaakt en samen met zijn ploeg is hij dit weekend druk bezig geweest. Alle stenen worden verzameld en op kleur gesorteerd. Helaas, wordt al snel duidelijk dat het team nog niet genoeg dominostenen heeft. Michael zucht. ,,Ik heb zakken vol nodig en alle stenen bij speelgoedwinkels kopen is financieel niet haalbaar”. Heel het internet wordt afgespeurd naar gekleurde steentjes. Gelukkig zijn er op Marktplaats nog een paar fanatiekelingen die hun handeltje aanbieden.
,,Ik heb verschillende verkopers door heel Nederland via marktplaats en Sociale Media benaderd.” Met succes. Michael stapt op zaterdagavond met zijn dominoploeg de auto in. Op weg naar iemand die nog zakken vol oude stenen op zolder heeft liggen. Een beetje stoffig maar tevreden vertrekt hij even later met honderden steentjes richting huis. ,,Het zijn er helaas geen duizenden maar alle kleine beetjes helpen.” Er is nog steeds sprake van een groot tekort. ,,Ons dominoteam moet nog even verder zoeken!”

Regionaal record
Het huidige record van 4.491.863 dominostenen verbreken, dat wordt 'm niet. ,,Haha nee, daar heb ik niet genoeg helpers voor. Maar een regionaal record wordt het zeker!” Zijn domino-kunstwerk komt in het teken van de natuur te staan. Verschillende bloemen krijgen een plek op de vloer, maar ook de dreiging van corona wordt goed zichtbaar. ,,Ik wil de schoonheid van de Nederlandse tulpen laten zien, maar tegelijkertijd kan ik niet om het virus heen”. In deze tijd geen aandacht schenken aan iets dat zo’n grote impact heeft, vindt Michael niet netjes. Andere leden van zijn team zijn het met hem eens. ,,Een heel vrolijk patroon neerleggen is een beetje hypocriet. Het is een zware tijd en dat moeten we ook laten zien”, aldus Lola. Lola is een van de teamleden en mocht dit weekend aanwezig zijn bij de start. Gespannen zag ze hoe Michael de allereerste dominosteen neerlegde. ,,Een bijzonder momentje wel, want het is het begin van een groots record.” Lola straalt. ,,Nu is de vloer van de sportschool nog leeg, maar straks niet meer!” Dat ze haar vrije dagen ervoor moet opofferen vindt ze geen probleem. ,,Nee ik keek altijd graag naar Domino Day. En nu ben ik gewoon zelf onderdeel van het team!”

Oproep
Het begin is er, maar Michael doet nog wel een oproep aan andere Dominoliefhebbers. ,,Als mensen wat moois willen zien, zijn ze van harte welkom. We houden rekening met de anderhalve meter en iedereen zonder klachten mag zich als vrijwilliger melden." Als iemand nog wat steentjes over heeft: ,,Ons dominoteam neemt ze graag in ontvangst!”

 

 

Mediamarkt

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

19 januari 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie