Tour de Force wil het fietsen promoten - drie projecten zijn genomineerd.
Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Politiek Maatschappij -- Tour de Force is op zoek naar innovatieve ideeën en initiatieven die ervoor kunnen zorgen dat steeds meer mensen lekker en veilig op de fiets stappen. Van de 23 uitzendingen zijn drie kanshebbers gekozen voor de hoofdprijs! Een ervan is Fietskriebels van Fietsmeesters/Sport Utrecht.

‘Schaalsprong Fiets’ is een jaarlijkse innovatieprijs van €10.000 voor ideeën die ervoor zorgen dat mensen weer met plezier en veilig op de fiets stappen. Het gaat daarbij om innovatieve ideeën en initiatieven. De jaarlijkse innovatieprijs kan deze initiatieven een goede voorzet geven.

Dit jaar hebben zijn maar liefst 23 inzendingen ontvangen bij organisator Tour de Force! 

Drie genomineerden

De juryleden hebben alle inzendingen beoordeeld op vier criteria (innovativiteit, uitvoerbaarheid, reproduceerbaarheid en bereik). Van de 23 inzendingen zijn de volgende drie voorstellen genomineerd:

  • De Fietsmeesters/Sport Utrecht: Fietskriebels – een project dat zich richt op de allerkleinsten – is een Kennismakingsprogramma voor fietsen in de kinderopvang, peuterspeelzaal of op de voorschool
  • Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour: Een fietssimulator voor vaardigheidstraining en -diagnose, waarmee we beter weten hoe mensen langer en veilig kunnen fietsen.
  • Ziemi BV: Ziemi – aanvullende fietsverlichting, want iedereen verdient het om gezien te worden.

Deze drie genomineerden worden in aanloop naar het Nationaal Fietscongres in de schijnwerpers gezet. Tijdens het Fietscongres op 17 juni 2021 kiezen de (digitale) bezoekers van het congres welke inzending de Innovatieprijs 2020 zal ontvangen. Met de cheque van € 10.000,- kunnen zij hun initiatief verder door ontwikkelen.

Deskundige jury

De jury bestaat dit jaar uit:

Verkoop nu je auto

Runners Date

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

12 augustus 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Razendsnel in huis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen