Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur - De kaartverkoop voor het studentenkamerfestival – kort Stukafest – in Utrecht is op 3 december van start gegaan. Op 13 februari 2019 zullen twintig culturele acts in studentenkamers in de Utrechtse binnenstad optreden, waaronder electropopkoningin Aafke Romeijn, impro-theatergroep Flunknarf en danscollectief NEVA. De gehele line-up is samen met de kaartverkoop op de website gepubliceerd.

Stukafest Stukafest is het studentenkamerfestival dat dit jaar in 13 verschillende Nederlandse steden plaatsvindt. De avond bestaat uit drie rondes: in alle deelnemende kamers treedt een artiest elke ronde op. Bezoekers kunnen hun eigen route langs drie kamers samenstellen, en na de laatste ronde de avond afsluiten met een spetterend eindfeest, genaamd ‘StukaNacht’. De programmering is multidisciplinair en bevat onder andere muziek, dans, theater en cabaret. Zo wordt cultuur in een unieke en vertrouwde omgeving bereikbaar gemaakt voor studenten.

 

Programmering

Stukafest Utrecht kent een uiteenlopende programmering met opvallende acts, zoals headliner Aafke Romeijn, die haar electropop terug zal brengen naar de akoestische basis en in een van de studentenkamers achter de piano zal kruipen. Naast bekende artiesten, wordt ook opkomend talent geprogrammeerd, zoals danscollectief NEVA, een groep jonge dansers die hun fysieke grenzen constant verleggen.

Om het festival een echt Utrechts karakter te geven, worden zoveel mogelijk Utrechtse artiesten geprogrammeerd. Diversiteit Naast een diverse line-up, doet Stukafest Utrecht ook zijn best om een podium te geven aan cultureel diverse artiesten en toegankelijk te zijn voor een internationaal publiek. Daarom is dit jaar een samenwerking opgezet met De Voorkamer, een Utrechtse organisatie die zich specialiseert in het samenbrengen van locals en nieuwkomers.

De Voorkamer zal een van onze kamers vullen met door hen geselecteerde artiesten. Ook zijn er verschillende “language no problem” acts, waar mensen die de Nederlandse taal niet beheersen hun route uit kunnen samenstellen. Deze optredens zijn bijvoorbeeld dansvoorstellingen, waarbij het fysieke als universele taal dient, of muzikanten die in het Engels zingen.

 

Samenwerkingen

De Voorkamer is niet onze enige samenwerking, ook De Grote Prijs van Nederland, het Café Theater Festival, Mensen Zeggen Dingen en Go Short zijn weer van de partij. Deze partijen programmeren elk een van de acts en zorgen ervoor dat opkomende artiesten van grote kwaliteit komen optreden in de intieme studentenkamers. Verrassingen In de line-up zitten nog twee verrassingen: de winnaar van de Slag om Stukafest en de mystery act. De Slag om Stukafest is een wedstrijd waarbij drie bands om de laatste vrije kamer strijden en vindt plaats op 17 januari in Café Hofman. De mystery act is een nieuw programmaonderdeel: deze artiest blijft nog even geheim en wordt pas in januari aangekondigd. Degenen die zich graag laten verrassen, kunnen wel alvast hun kaartje kopen voor deze kamer.

Ticketverkoop Tickets zijn te koop via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/stukafest-utrecht-2019. Er kunnen kaarten gekocht worden voor een enkele ronde van Stukafest, drie rondes samen of drie rondes plus toegang tot het eindfeest StukaNacht. Voor welke acts de bezoekers een ticket kopen kan beslist worden op de website van Stukafest: https://www.stukafest.nl/utrecht/

Foto: Joris Louwes (DW 2019)

030 Utrecht Duurzaamheid - Het is ongekend wat er op dit moment in Nederland en in de rest van de wereld gebeurt. De organisatie van de Duurzame Week in Utrecht volgt de RIVM-maatregelen nauw en neemt deze zeer serieus. De gezondheid van eenieder staat wat ons betreft altijd voorop.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Alpine, de Utrechtse marktleider in gehoorbescherming, bouwt zijn positie verder uit met de overname van het Franse Acoufun; een specialist in gehoorbescherming. Bovendien wordt de groep hiermee, middels exclusieve partnerships met Formula 1®, MotoGP™ en 24h du Mans®, wereldwijd leider in gehoorbescherming bij gemotoriseerde events.

Lees meer...

030Utrecht Economie/duurzaamheid - Het all female scholierenteam Team Eight van het St. Bonifatiuscollege in Utrecht heeft op 31 oktober de Young Climathon Utrecht 2019 gewonnen. Ze bedachten een creatief plan voor de vraag: ‘Wat zijn oplossingen voor wateropvang in de stad, die samen groot effect hebben voor klimaatadaptatie?’

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij & Politiek – Als voetganger is het even wennen aan al die nieuwe regels die momenteel zijn ingevoerd voor de binnenstad van Utrecht. Het gaat ook allemaal niet vanzelf en dus moeten verkeersregelaars met de regelmaat van de klok ingrijpen.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij  – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben. Daarnaast hoeven rechtzoekenden geen contact op te nemen met het Juridisch Loket voor korting op de eigen bijdrage bij doorverwijzing naar een advocaat.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij/Gezondheid/Lifestyle - Dak- en thuislozen in opvangcentra worden in het hele land goed in de gaten gehouden door onder andere Het Leger des Heils.

Lees meer...

030 Utrecht Kunst & Cultuur - De opening van de nieuwe winkel van Broese Boekverkopers in het oude postkantoor aan de Utrechtse Neude, waar ook de nieuwe bibliotheek in wordt gehuisvest, is een feit. De hoogstwaarschijnlijk feestelijk geplande opening werd verricht door schrijver Ronald Giphart, maar helaas gooide het coronavirus alle plannen rondom leuke openingsfestiviteiten in het water.

Lees meer...

Foto: Marieke Lucas Rijneveld
030 Utrecht Kunst/Cultuur/Boekenvak - Het boek ‘De avond is ongemak’ van de Utrechtse schrijver Marieke Lucas Rijneveld (28) is doorgedrongen tot de shortlist van de International Booker Prize 2020.

Lees meer...

Foto: BIG HARE © Charlotte Brand
Utrechts synthpopduo neemt je mee in hun wondere wereld

Lees meer...

030 Utrecht Lifestyle/Gezondheid - Op donderdag 12 maart van 19.00 tot 21.00 uur organiseert ‘Utrecht in Dialoog’ een avond bij  Bosshardt Zuilen waar men met elkaar in gesprek gaat over ‘Lekker en gezond eten’.

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Jacqueline Rosier van de Friese voetbalvereniging Drachtster Boys is gisteravond uitgeroepen tot Clubheld van het Jaar 2019. Twaalf provinciewinnaars kwamen gister samen in Utrecht voor de landelijk uitreiking. Een vierkoppige jury met onder meer oud-schaatser Erben Wennemars koos uiteindelijk unaniem voor de inzending uit Friesland. Volgens de jury is Rosier de drijvende kracht achter de voetbalvereniging. Daarnaast zet zij zich maatschappelijk in middels een samenwerking met het naburige AZC. De Friezin ontvangt naast de eervolle nationale titel 'Clubheld van het Jaar 2019' een groot feest voor de gehele club. De Clubheld van het Jaar verkiezing is een initiatief van het AD en de regiotitels (PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor en Tubantia) in samenwerking met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA.

Lees meer...

030Utrecht Hobby – In oktober van dit jaar wordt er in Utrecht een echte LEGO-winkel geopend en wel in de Zuidpassage van Hoog Catharijne. Het is de eerste officiële winkel van LEGO in Nederland en ongetwijfeld zullen er nog wel meer volgen. Ook in Amsterdam is er sprake van de vestiging van een LEGO-winkel. De opening van de winkel in Utrecht vindt plaats tegelijkertijd met het grootse ‘Lego World’-evenement in de Jaarbeurs Utrecht vanaf donderdag 17 oktober t/m woensdag 23 oktober a.s.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt