Economie & Duurzaamheid
Typography

030 Utrecht Economie - Tijdens de opening van het nieuwe centrale kantoor van VodafoneZiggo aan het stationsplein, meldde CEO Jeroen Hoencamp dat Utrecht de eerste stad in Nederland wordt die met ingang van 2020 toegang krijgt tot het nieuwe supersnelle vaste Gigabit-netwerk van VodafoneZiggo.

Vanaf 2020 kan de Utrechtse bevolking gebruik maken van het vaste Gigabit-netwerk van VodafoneZiggo en krijgt, via het bestaande kabelnetwerk, te maken met de technologie van Docsis 3.1 dat garant staat voor een supersnel stabiel en goed beveiligd internetnet met snelheden van 5 Gigabit per seconde.

 

Digitale infrastructuur
Burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, is zeer verheugd dat VodafoneZiggo ervoor heeft gekozen haar centrale kantoor in Utrecht te plaatsen en maakt bekend dat Utrecht de technologie gaat gebruiken voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. “Met de komst van VodafoneZiggo en de aanleg van dit netwerk van de toekomst, kunnen wij de innovatie van onze digitale infrastructuur verder tot bloei laten komen”, aldus Van Zanen. Het supersnelle internet zal niet beperkt blijven tot Utrecht. Uiteindelijk, zo is de verwachting, zal ook de rest van Nederland worden aangesloten op het netwerk.

Jos de Jong

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

27 juni 2019

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Advertentie

coolblue

One.com

Coolblue