Economie & Duurzaamheid
Typography

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Het tweede startmoment is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen en innovaties van het Gezondheidszorg College om het grote tekort van verpleegkundigen op de arbeidsmarkt op te lossen. Studenten Verpleegkunde zijn na hun vierjarige opleiding zo goed als zeker van een baan. Vaak bij de instellingen waar ze ook stage hebben gelopen. Zij-instromers in de BBL, de opleidingsvariant waarbij studenten 4 dagen in de week werken en een dag per week naar school komen, kunnen vrijwel direct aan het werk.

Open Avond
Tijdens de Open Avond op 28 november zijn alle leslocaties van ROC Midden Nederland geopend voor geïnteresseerden. De Future Care Labs in Utrecht zijn te bezichtigen en docenten en studenten van alle opleidingen van het Gezondheidszorg College en het Welzijn College geven presentaties en demonstraties in de praktijklokalen. Meer informatie en aanmelden voor opleidingen die in januari starten: www.rocmn.nl  

‘Switchers’ en aanpakkers
Starten in januari is interessant voor havisten, mbo-studenten en studenten van een hbo-opleiding die tussentijds willen switchen. De opleiding Verpleegkunde staat bekend als pittig: het zijn de aanpakkers die niet terugschrikken voor een uitdaging die hiervoor slagen. De meest ambitieuze studenten kunnen de opleiding sneller afronden, waarbij gekeken wordt naar vooropleiding, voortgang en ervaring.

 Bereken je premie - ZorgDirect


Toekomst van de zorg
ROC Midden Nederland speelt proactief in op de situatie op de arbeidsmarkt. Eerstejaars studenten Verpleegkunde komen vanaf de start van de opleiding al in aanraking met professionals uit het werkveld van de zorg. In januari openen de Future Care Labs in Utrecht hun deuren. De labs zijn samen met bedrijven en maatschappelijke partners ontwikkeld en sluiten aan bij de laatste actuele inzichten in de zorg. In deze drie nieuwe lesruimtes maken studenten kennis met nieuwe zorgtechnologie. Op de Tech Campus in Nieuwegein komt een lab waar studenten Techniek- en ICT leren hun kennis in te zetten voor de zorg. Daarnaast is er een mobiel zorglab waar zowel studenten als medewerkers van o.a. verpleeg- en verzorgingshuizen getraind worden.

Afgestudeerd Verpleegkundige Robin Kikkert: “Na de havo ging ik Verpleegkunde studeren op het hbo. Maar ik kwam er al snel achter, dat ik daar niet gelukkig werd. Ik miste de praktijk. Op het Gezondheidszorg College is onderwijs in de praktijk een belangrijk deel van de opleiding. De lesstof is pittig en de praktijk vraagt best veel van je, maar ik werd hiermee goed voorbereid op de arbeidsmarkt”.

Wethouder Anke Klein en leerlingen basisschool planten een boom

030 Utrecht Duurzaamheid - Op vrijdag 29 maart vindt in het Hieronymusplantsoen een bijzondere boomplanting plaats. In dit deel van het Zocherpark wordt een Pinus nigra, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Cor Jansen start per 1 maart 2019 als directeur-bestuurder van Utrecht Marketing. Hij volgt daarmee Rijk van Ark op die de functie sinds 1 januari 2017 bekleedt. 

Lees meer...

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Lees meer...

Persbericht

030Utrecht Economie - Het ziet ernaar uit dat de Uithoflijn op 29 juli van dit jaar in gebruik wordt genomen. De gemeente houdt nog wel een slag om de arm omdat er nog proefritten en werkzaamheden rond het spoor zijn. Deze datum zou ‘slechts’ een half jaar later dan de oorspronkelijke planning zijn.

Lees meer...

Oranje Fonds laat zien hoe mensen voor elkaar klaarstaan

Foto: ©Oranje Fonds - Remko de Waal.

Lees meer...

030 Houten Houten - Achttien kandidaten hebben gereageerd op de burgemeestersvacature in de gemeente Houten, 4 vrouwen en 14 mannen.

Lees meer...

030Utrecht Kunst/Cultuur - Vanaf donderdag 15 augustus kunnen bezoekers van Pop-up Museum Oud Amelisweerd iedere week aansluiten bij een van de gratis instaprondleidingen. De groep wordt door een enthousiaste gids meegenomen langs de verschillende vertrekken in de tentoonstelling Utrechtse Wonderkamers: door de tijd. In de tentoonstelling zijn unieke objecten uit de depots van de Utrechtse kasteelmusea – die normaal gesproken niet te zien zijn voor het publiek – samen met moderne kunst en design te zien tussen de fraaie 18e en 19e-eeuwse behangsels die de muren van het landhuis sieren.

Lees meer...

030Utrecht Kunst/Cultuur - Kasteel Amerongen doet mee met de jaarlijkse Open Monumentendag 'Plekken van Plezier' op zaterdag 14 september (11.00 - 17.00 uur) en zondag 15 september 2019 (12.00 - 17.00 uur). Er zijn kinderactiviteiten, muziek en u kunt mee doen met de 'Groene Open Monumentendag'. Entreeprijzen voor het kasteel zijn dit weekend gereduceerd: Volwassenen € 5,-, museumkaart en kinderen gratis. De kasteeltuin is gratis toegankelijk.

Lees meer...

Ontdekkingstochten in de maand augustus

030Utrecht Cultuur - Altijd al benieuwd geweest naar dat kasteel in Oud-Zuilen aan de Vecht? Willen jullie op cultureel avontuur? Kom dan deze zomervakantie naar Slot Zuylen! In de maand augustus worden extra Ontdekkingstochten georganiseerd voor de jonge vakantievierders en hun ouders of verzorgers. Op woensdag 7, 14, 21 en 28 augustus kunnen gezinnen samen het Slot verkennen en kan er gewandeld worden in de historische kasteeltuin. De speurtocht Het Mandje van de Barones maakt het bezoek aan de tuin nóg leuker!

Lees meer...

030Utrecht Sport/gezondheid - Op zaterdag 31 augustus wordt voor de derde keer de Keizerloop georganiseerd op het mooie landgoed van Huis Doorn, Langbroekerweg 10. Om 9.30 uur wordt gestart met de Kidsrun voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Zij lopen een afstand van 800 meter. Om 9.45 volgt de Jeugdloop van 2,5 km voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De RTV Utrecht familie estafette-run (4 x 800 meter) start om 10.00 uur. Om 10.30 start de 5 km en traditioneel wordt om 11.15 uur afgesloten met de 10 km loop. Het parcours is uitgezet op de mooie lanen in het park van Huis Doorn en voert langs de verschillende historische gebouwen. Na de wedstrijd is er gelegenheid om met supporters, vrienden en familie heerlijk te picknicken op het gras.

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid -  Op het station Utrecht Centraal komt van 20 tot 25 november een pop-up store met condooms die je ter plekke kunt passen. Dit is een initiatief van Soa Aids Nederland die probeert het condoom als voorbehoedsmiddel meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer...

030 Utrecht Hobby -Ervaar samen met andere League-fans de actie en energie van de wereldfinale van League of Legends op groot scherm en in verbluffende high-definition. Kinepolis Jaarbeurs Utrecht vertoont het mega-event 3 november live in de bioscoop!

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Utrecht

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt