Politiek & Maatschappij
Typography

030 Zeist Politiek - Gemeente Zeist en Accres, eigenaar van het voormalige V&D-pand in Zeist, houden op woensdag 10 april een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis van Zeist. Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over het onderzoek naar de nieuwe bestemming voor het voormalig V&D-pand en over de gebiedsvisie voor het Emmaplein, Markt en Voorheuvel-zuid.

De inloopbijeenkomst is van 17.00 tot 20.00 uur in de publiekshal van het gemeentehuis.

Het gaat om een inloopbijeenkomst: u kunt dus tijdens de genoemde uren binnen komen lopen wanneer het u het best uitkomt. In verschillende hoeken van de publiekshal staan medewerkers van gemeente, Accres en andere partijen de bezoekers te woord over verschillende onderwerpen.

Ontwikkelingen V&D-pand

Eigenaar Accres wil graag nader onderzoeken of het V&D-pand onderdak kan bieden aan maatschappelijke organisaties, aangevuld met appartementen. Het idee is om een deel van het pand geschikt te maken voor maatschappelijke functies en ontmoeting zoals onder andere de bibliotheek Idea Zeist, het Kunstenhuis (inclusief de activiteiten die nu gehuisvest zijn in de locatie aan de Egelinglaan), de Muziekschool en de Peppel. De rest van het pand is bestemd voor appartementen in diverse typen en prijsklassen. Wethouder Marcel Fluitman: “Het college van B&W wil meewerken aan dit onderzoek. Het kan een prachtige nieuwe bestemming voor het pand worden, maar we zijn er nog zeker niet!”

Tijdens de inloopbijeenkomst krijgt u informatie over de nog prille ideeën voor het voormalig V&D-pand, de beleidskaders die gelden en het verdere proces.

Verkenning voor gebiedsvisie

De inloopbijeenkomst gaat ook over een gebiedsvisie voor het gebied Voorheuvel-zuid, de Markt en het Emmaplein. Fluitman: “dit gebied heeft te maken met een aantal ontwikkelingen. Er is veel leegstand en overschot aan vierkante meters winkelruimte in het gebied. Ook het gebouw de Klinker is aan grondige renovatie toe. Mochten de plannen van de eigenaar van het voormalig V&D pand uitgevoerd gaan worden, dan komt het pand vrijwel leeg te staan en moet gezocht worden naar een passende nieuwe bestemming. Maar ook als deze plannen niet tot uitvoering komen vraagt het gebied om aandacht en een goede toekomstvisie.”

Het college wilde antwoord op de vraag of er voldoende mogelijkheden zijn om de leefbaarheid in het gebied een impuls te geven. Dus: heeft het zin om aan de slag te gaan met een nieuwe visie op het gebied? Daarom heeft het college een verkenning laten uitvoeren door stedenbouwkundig bureau SVP.

De verkenning is nu klaar en wordt toegelicht tijdens de inloopbijeenkomst. Het college en de gemeenteraad hebben geen mening uitgesproken over wat er in de verkenning staat. Fluitman: “We kwamen als college wél tot de conclusie dat het zinvol is om met belanghebbenden in overleg te gaan over een gebiedsvisie. Ook de provincie heeft aangegeven mee te willen werken in dit traject. Later dit voorjaar besluiten we hoe dat proces precies gaat plaatsvinden. Verder wil ik graag benadrukken dat de verkenning is bedoeld als inspiratie voor een op te stellen gebiedsvisie.”

 

Wethouder Anke Klein en leerlingen basisschool planten een boom

030 Utrecht Duurzaamheid - Op vrijdag 29 maart vindt in het Hieronymusplantsoen een bijzondere boomplanting plaats. In dit deel van het Zocherpark wordt een Pinus nigra, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Cor Jansen start per 1 maart 2019 als directeur-bestuurder van Utrecht Marketing. Hij volgt daarmee Rijk van Ark op die de functie sinds 1 januari 2017 bekleedt. 

Lees meer...

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Lees meer...

Persbericht

030Utrecht Economie - Het ziet ernaar uit dat de Uithoflijn op 29 juli van dit jaar in gebruik wordt genomen. De gemeente houdt nog wel een slag om de arm omdat er nog proefritten en werkzaamheden rond het spoor zijn. Deze datum zou ‘slechts’ een half jaar later dan de oorspronkelijke planning zijn.

Lees meer...

Oranje Fonds laat zien hoe mensen voor elkaar klaarstaan

Foto: ©Oranje Fonds - Remko de Waal.

Lees meer...

030 Houten Houten - Achttien kandidaten hebben gereageerd op de burgemeestersvacature in de gemeente Houten, 4 vrouwen en 14 mannen.

Lees meer...

030Utrecht Kunst/Cultuur - Vanaf donderdag 15 augustus kunnen bezoekers van Pop-up Museum Oud Amelisweerd iedere week aansluiten bij een van de gratis instaprondleidingen. De groep wordt door een enthousiaste gids meegenomen langs de verschillende vertrekken in de tentoonstelling Utrechtse Wonderkamers: door de tijd. In de tentoonstelling zijn unieke objecten uit de depots van de Utrechtse kasteelmusea – die normaal gesproken niet te zien zijn voor het publiek – samen met moderne kunst en design te zien tussen de fraaie 18e en 19e-eeuwse behangsels die de muren van het landhuis sieren.

Lees meer...

030Utrecht Kunst/Cultuur - Kasteel Amerongen doet mee met de jaarlijkse Open Monumentendag 'Plekken van Plezier' op zaterdag 14 september (11.00 - 17.00 uur) en zondag 15 september 2019 (12.00 - 17.00 uur). Er zijn kinderactiviteiten, muziek en u kunt mee doen met de 'Groene Open Monumentendag'. Entreeprijzen voor het kasteel zijn dit weekend gereduceerd: Volwassenen € 5,-, museumkaart en kinderen gratis. De kasteeltuin is gratis toegankelijk.

Lees meer...

Ontdekkingstochten in de maand augustus

030Utrecht Cultuur - Altijd al benieuwd geweest naar dat kasteel in Oud-Zuilen aan de Vecht? Willen jullie op cultureel avontuur? Kom dan deze zomervakantie naar Slot Zuylen! In de maand augustus worden extra Ontdekkingstochten georganiseerd voor de jonge vakantievierders en hun ouders of verzorgers. Op woensdag 7, 14, 21 en 28 augustus kunnen gezinnen samen het Slot verkennen en kan er gewandeld worden in de historische kasteeltuin. De speurtocht Het Mandje van de Barones maakt het bezoek aan de tuin nóg leuker!

Lees meer...

030Utrecht Sport/gezondheid - Op zaterdag 31 augustus wordt voor de derde keer de Keizerloop georganiseerd op het mooie landgoed van Huis Doorn, Langbroekerweg 10. Om 9.30 uur wordt gestart met de Kidsrun voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Zij lopen een afstand van 800 meter. Om 9.45 volgt de Jeugdloop van 2,5 km voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De RTV Utrecht familie estafette-run (4 x 800 meter) start om 10.00 uur. Om 10.30 start de 5 km en traditioneel wordt om 11.15 uur afgesloten met de 10 km loop. Het parcours is uitgezet op de mooie lanen in het park van Huis Doorn en voert langs de verschillende historische gebouwen. Na de wedstrijd is er gelegenheid om met supporters, vrienden en familie heerlijk te picknicken op het gras.

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid -  Op het station Utrecht Centraal komt van 20 tot 25 november een pop-up store met condooms die je ter plekke kunt passen. Dit is een initiatief van Soa Aids Nederland die probeert het condoom als voorbehoedsmiddel meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer...

030 Utrecht Hobby -Ervaar samen met andere League-fans de actie en energie van de wereldfinale van League of Legends op groot scherm en in verbluffende high-definition. Kinepolis Jaarbeurs Utrecht vertoont het mega-event 3 november live in de bioscoop!

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Utrecht

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt