Politiek & Maatschappij
Typography

Het verbinden van studenten en de buurt.

030 Utrecht Maatschappij - Studentenvereniging Town and Gown, Podium Oost en Utrecht in Dialoog nodigen u uit voor een dialoog op de campus van University College Utrecht.    

In Utrecht Oost, tussen het groene Wilhelminapark en de hoogbouw van de Uithof, ligt een eigenaardig terrein. Een statige toegangspoort, goed onderhouden perkjes, historische gebouwen. De voertaal binnen dit Utrechtse ‘stadsdeel’ is Engels. Weinig voorbijgangers betreden dit decor.  Wat weten de buurtbewoners van deze locatie? Wonen hier mensen, en zo ja; wie? Het zal veel mensen verbazen: hier studeren, slapen, sporten, eten, drinken en feesten ruim 700 internationale studenten.

Het terrein van University College Utrecht (onderdeel van de UU) is een bijzondere plek. UCU is de oudste University College van Nederland en wellicht de meest multiculturele plek van de stad: studenten komen vanuit alle uithoeken van de wereld om hier volgens Amerikaans model samen te leren en te leven. De ambitieuze studenten ontmoeten elkaar dagelijks in collegezalen, cafetaria en woon units op het terrein. Een hechte gemeenschap binnen de stad dus.

 

Hoe zit het dan met het contact tussen studenten en buitenwereld? Ervaren de studenten een verbinding met de omwonenden van de campus? Welke ideeën hebben de buurtbewoners over de studenten? Hebben deze twee groepen oog voor elkaar? Is er behoefte aan contact en zo ja; hoe kun je dit contact vormgeven?

Op 5 december wordt er samen over nagedacht, worden ervaringen en idealen uitgewisseld en concrete plannen gemaakt om de verbinding tussen studenten en buurt te versterken.

Programma

14:00 Welkom en inspiratie;
14:15 Aan tafel in gesprek;
15:45 Plenair oogsten;
16:15 Napraten en concrete plannen maken met hapje & drankje.

Achtergrondinformatie

Studentenvereniging Town and Gown streeft naar meer betrokkenheid tussen studenten van UCU en de stad Utrecht. Samen met Podium Oost organiseerden ze op 7 november jl. een dialoog met het thema ‘Contact’. Wethouder Kees Diepeveen en prof. dr. James Kennedy, decaan van University College Utrecht waren hierbij ook aanwezig.

Buurtbewoners en studenten vonden het een mooie ontmoeting, met erg verrijkende gesprekken. De wens werd toen uitgesproken om het niet bij deze ene bijeenkomst en uitwisseling te laten, maar nog verder de verbinding te zoeken. Dit is wat er op 5 december gaat gebeuren.

Iedereen die mee wil praten en zijn ervaringen wil delen, is van harte welkom.

Aanmelden kan via:  http://www.utrechtindialoog.nl/student-en-buurt-2/.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

23 februari 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie

Mediamarkt