Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Maatschappij - Op woensdag 7 februari 2018 ga je in Resto VanHarte Overvecht onder het genot van een driegangenmaaltijd met elkaar in gesprek over het thema ‘Elkaar zien in Overvecht’ met muzikale omlijsting door het STUT theater.

Je bent van harte uitgenodigd van 17:30 uur tot 20:00 uur in ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2.

Durf jij een onbekende in de ogen te kijken? Kun jij je eigen oordelen even opzij zetten en contact maken vanuit nieuwsgierigheid? Wat zie je dan? Wat doet het met de ander en met jou? En wat gebeurt er als je zelf echt gezien wordt?

 

Aan de hand van iemand zijn uiterlijk, trekken we al heel snel en vaak onbewust conclusies over wie deze persoon is. Soms kloppen die conclusies, maar ze kunnen ook de plank helemaal misslaan. Wat als je verder kijkt dan de eerste aanblik en de ander écht ziet; als mens, met een eigen verhaal. In een dialoog ontmoeten we elkaar door wezenlijke nieuwsgierigheid, onderzoeken we ervaringen en eigen oordelen. We delen onze dromen over elkaar zien, gezien en gehoord worden. Wat is hiervoor nodig, wat is je ideaal, welke stap kun je zelf zetten, en wat heb je hier voor nodig?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. De gesprekken vinden plaats aan tafels van 6 tot 8 deelnemers in Resto VanHarte onder het genot van een driegangenmaaltijd. De tafels worden begeleid door vrijwilligers die door Utrecht in Dialoog zijn getraind.

Programma

17:30 Inloop
18:00 Introductie en muzikale act door STUT theater
18:15 Aan tafel in gesprek
19:45 Plenair oogsten en napraten
20:00 Einde

Aanmelden kan via: http://www.utrechtindialoog.nl/elkaar-zien-in-overvecht/

Bijdrage maaltijd: €7,- / U-pas €4,-. Dieetwensen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

23 februari 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie

Mediamarkt