Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Politiek & Maatschappij - Op vrijdag 1 juni gaan ambtenaren, gemeenteraadsleden, organisaties, inwoners en partners van Utrecht met elkaar in dialoog over meer en betere verbondenheid onder de Utrechtse bevolking.

Met als thema ‘Stemmen uit de stad’ bespreekt men wat er nodig is om Utrechters uit verschillende wijken, straten, clubs e.d. meer bij elkaar te brengen en meer saamhorigheid te creëren. Iedereen die geïnteresseerd is, de kat uit de boom wil kijken, gewoon wil luisteren en/of een bijdrage wil leveren aan dit veelbelovende initiatief, is tussen 14.00 en 17.30 uur van harte welkom op het ROC Midden Nederland! 

Utrecht in dialoog

Op wat voor manier voel je je als Utrechter nu echt verbonden met de stad? Heb je het gevoél om verbonden te zijn met de stad? Wat heb je nodig om met elkaar de basis te leggen voor meer verbondenheid tussen Utrechters onderling? Wat speelt er allemaal in een wijk? Wat vraagt speciale aandacht? Zijn er verbeterpunten in bepaalde wijken in de stad en hoe kunnen die worden geïmplementeerd? Wat kan er beter in de stad en hoe doe je dat? Wat is er nodig om potentiële verbeteringen tot stand te brengen? Allemaal vragen waarover op 1 juni a.s. op het ROC Midden Nederland uitgebreid wordt gedelibereerd. Hoe beter Utrechters met elkaar kunnen omgaan, hoe meer begrip men voor elkaar heeft en hoe meer men elkaar (ook thematisch) kan bereiken, des te meer mogelijkheden er zijn om Utrechtse saamhorigheid te verbeteren en te optimaliseren.  

 

Verkiezingsbelofte

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hebben diverse partijen aangegeven dat men meer oog en begrip voor elkaar moet hebben in onze steeds verder groeiende stad. Dat was ook een van de verkiezingsbeloftes waaraan men zich dus dient te houden. Uiteraard kunnen de gekozen partijen dit niet alleen en heeft men wel degelijk participatie en hulp nodig van de Utrechtse bevolking. En dus ging men op zoek naar ‘Stemmen in de stad’, naar stemmen van graag bij deze initiatieven betrokken deelnemers. Immers, door verhalen gaat een wijk leven en worden mensen meer betrokken.

‘Meewerken en meedenken’ is dus van ultiem belang. Iedereen is daarom van harte welkom om zijn/haar mening te geven en belangrijke vragen aan te dragen. Gemeenschappelijke antwoorden op uiteenlopende essentiële vragen leveren een goede bijdrage aan de mogelijke totstandkoming en realisatie van ideeën die onder Utrechters leven.

Samen sterk

Op 1 juni komen eerdergenoemde partijen bij elkaar om samen plannen te smeden om de stad Utrecht meer verbonden en sterker te maken; een stad waarin men elkaar hoort en ziet, waar ruimte is voor dialoog over thema’s die belangrijk zijn in het leven, waar ruimte is voor verschillende zienswijzen en voor ‘gewoon anders zijn’. De organisatie is blij dat deze middag georganiseerd wordt op ROC Midden Nederland, de plek waar veel jongeren aan hun toekomst werken.

Programma

13:45 Inloop en ontvangst.
14:00 Welkom en terugblik op de verkiezingsdialogen.
14:30 In dialoog over een verbonden stad.
16:00 Vooruitblik: Elkaar (vaker) zien.
16:30 Afsluiting.
17:00 Informeel napraten met drankje en hapje.

Aanmelden

Wil je meedenken en meewerken aan een verbonden Utrecht? Dan is dit je kans om iets te betekenen voor de stad! Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of klik hier voor meer informatie of bel naar Wilma de Buck 06-43239104.

Wethouder Anke Klein en leerlingen basisschool planten een boom

030 Utrecht Duurzaamheid - Op vrijdag 29 maart vindt in het Hieronymusplantsoen een bijzondere boomplanting plaats. In dit deel van het Zocherpark wordt een Pinus nigra, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Cor Jansen start per 1 maart 2019 als directeur-bestuurder van Utrecht Marketing. Hij volgt daarmee Rijk van Ark op die de functie sinds 1 januari 2017 bekleedt. 

Lees meer...

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Lees meer...

Persbericht

030Utrecht Economie - Het ziet ernaar uit dat de Uithoflijn op 29 juli van dit jaar in gebruik wordt genomen. De gemeente houdt nog wel een slag om de arm omdat er nog proefritten en werkzaamheden rond het spoor zijn. Deze datum zou ‘slechts’ een half jaar later dan de oorspronkelijke planning zijn.

Lees meer...

Oranje Fonds laat zien hoe mensen voor elkaar klaarstaan

Foto: ©Oranje Fonds - Remko de Waal.

Lees meer...

030 Houten Houten - Achttien kandidaten hebben gereageerd op de burgemeestersvacature in de gemeente Houten, 4 vrouwen en 14 mannen.

Lees meer...

Foto: Robert Oosterbroek

030 Utrecht Cultuur - Een boekenkast van zo’n 10 meter hoog. Wat wil je nog meer. Als boekenliefhebber droom je hiervan, hoewel natuurlijk 10 meter wel erg hoog is. Dan maar genieten van de boekenkast die door Utrechtse kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed is gemaakt en de gevel verfraait van een woongebouw op de hoek van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Maatschappelijk-cultureel podium De Kargadoor viert in 2019 haar 60-jarig bestaan met een jubileumjaar met themamaanden en nieuwe programmering. Vrijdag 8 februari wordt het jubileum officieel geopend door Wethouder van Cultuur Anke Klein en slaat de stichting een nieuwe weg in, geïnspireerd door herontdekte waarden.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Het Centraal Museum Utrecht heeft op 30 januari 2019 in New York op een veiling bij Sotheby’s het kunstwerk De bruiloft van Cupido en Psyche van de Utrechtse schilder Joachim Wtewael verworven. Het betreft een werk in olieverf op koper uit circa 1601/03 van 15,5 x 20,5 centimeter. Een klein mythologisch werk op koper van Wtewael stond al sinds 1933 op de verlanglijst van het museum. Het werk werd afgehamerd op 5 miljoen dollar. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds en het Nationaal Aankoopfonds van het ministerie van OCW. Johnny van Haeften, kunsthandelaar gespecialiseerd in oude meesters, heeft namens het Centraal Museum de bieding verricht.

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid -  Op het station Utrecht Centraal komt van 20 tot 25 november een pop-up store met condooms die je ter plekke kunt passen. Dit is een initiatief van Soa Aids Nederland die probeert het condoom als voorbehoedsmiddel meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer...

030 Utrecht Hobby -Ervaar samen met andere League-fans de actie en energie van de wereldfinale van League of Legends op groot scherm en in verbluffende high-definition. Kinepolis Jaarbeurs Utrecht vertoont het mega-event 3 november live in de bioscoop!

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Na de succesvolle eerste editie keert de Utrecht Urban Trail op zondag 10 juni terug met een gloednieuw parcours.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt