Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Maatschappij - Van 2 tot en met 11 november vieren we de Week van de dialoog 2018 met gesprekken op verschillende plekken in de stad en het hele land om elkaar te zien en onze blik te verbreden. Het thema is Elkaar zien

Feestelijke aftrap en afsluiting

Op vrijdagmiddag 2 november van 15:00 tot 18:30 uur trappen we de Week van de dialoog 2018 feestelijk af in Krachtstation Kanaleneiland met Vincent Bijlo, loco-burgemeester Victor Everhardt en de huisband van het krachtstation. We sluiten de week af in de Centrale Bibliotheek met een kinderdialoog Samen delen ter ere van Sint Maarten en de Human Library, waar je even een ander mens kunt lenen.

Verder ben je welkom bij Resto van Harte, Maliebaan 45, University College, CNV Connectief, De Domkerk, Podium Oost, Leidsche Rijn College, De Salon van Weleer, De Musketon, De Voorkamer, Griftsteede en Huiskamer Hof ’t Spoor. Een overzicht van alle dialoogbijeenkomsten vind je hieronder. Aanmelden kan via deze site.

Overzicht van dialoogtafels

Vrijdag 2 november
– Feestelijke aftrap Week van de dialoog, 15:00-18:30 uur, Krachtstation Kanaleneiland
Zaterdag 3 november
– Samen delen, Kinderdialoog Sint Maarten, 14-16 uur, Bibliotheek Vleuterweide
Zondag 4 november,
– Een toekomst in de stad?/ A future in the city?, 13:30-16 uur Salon van Weleer, Oude Gracht 290, werfkelder
Maandag 5 november
– Respect in Leidsche Rijn, 9:40-11:40 uur, Leidsche Rijn College, Maartvlinder 1, Utrecht
– Oog voor elkaar in de Domkerk, 14:00 – 17:00 uur, Achter de Dom 1, Utrecht.
– Opening Dialoogplein Nederland, 15:30 – 20:00 uur, Landgeod Zonneheuvel Doorn.
Dinsdag 6 november
– Elkaar zien in Oost, Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148, 10:00-12:00 uur
– Sharing the City, University College, 14:00 – 17:30 uur
– Elkaar zien in werk, CNV Connectief, 18-21 uur, Tiberdreef 4
– Elkaars verschillen zien, Maliebaan 45, 19-22 uur
Woensdag 7 november
– Je buren zien in Overvecht, 17:30 – 20 uur, ZIMIHC theater Stefanus, Braziliedreef 2
– Samen delen, Kinderdialoog Sint Maarten, 14-16 uur, Bibliotheek Zuilen
– Respect voor elkaar, ROC Midden Nederland, 14-17 uur, Vondellaan 174
Donderdag 8 november
– Elkaar zien in Terwijde, 10 – 12 uur, Buurtcentrum Hof ’t Spoor, Operettelaan 629
– Elkaar zien in Zuilen, 14-16 uur in Buurtcentrum Oase, Cartesiusweg 11, Utrecht
– Zijn wie je bent in het Griftpark, 19-22 uur in Griftsteede
– #SeeingEachOther/#Elkaarzien, Engelstalige dialoog, De Voorkamer, Lombok
Vrijdag 9 november
– Elkaar zien in Lunetten, 14:30-17 uur, Musketon, Hondsrug 19, Utrecht
Zaterdag 10 november
– Fusie/Fusion, 13-16 uur, Restautant Ele, Oude Gracht aan de werf 211, Utrecht
Zondag 11 november
– Samen delen, Kinderdialoog Sint Maarten, 14-16 uur, Centrale Bibliotheek Stadhuisbrug, jeugdafdeling
– Human Library, feestelijke afsluiting, Centrale Bibliotheek stadhuisbrug

Elkaar zien

Wat gebeurt er als je elkaar ziet? Als jij gezien wordt en de ander ziet? In de Week van de dialoog kun je op verschillende plekken in de stad, wijken en buurten stadgenoten ontmoeten, zien, horen, ontdekken. Door elkaar te zien, te horen, met elkaar te praten leren we elkaar beter kennen, ontdekken we nieuwe werelden en komen erachter wat we belangrijk vinden en wat we kunnen betekenen. Zo leren we beter samen leven, wonen, werken en liefhebben.

https://youtu.be/nVZwxBKRTFs

Kinderen en jongeren

Ook kinderen en jongeren gaan met elkaar in gesprek! Kinderen tekenen, rappen en praten rond het feest van Sint Maarten over “Samen delen” in (wijk) bibliotheken in Vleuterweide, Zuilen en de binnenstad. Jongeren gaan met docenten en buurtbewoners in gesprek over Respect op het Leidsche Rijn College en ROC Midden Nederland. En er zij  meer dialogen door, met jongeren.

Wethouder Anke Klein en leerlingen basisschool planten een boom

030 Utrecht Duurzaamheid - Op vrijdag 29 maart vindt in het Hieronymusplantsoen een bijzondere boomplanting plaats. In dit deel van het Zocherpark wordt een Pinus nigra, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Cor Jansen start per 1 maart 2019 als directeur-bestuurder van Utrecht Marketing. Hij volgt daarmee Rijk van Ark op die de functie sinds 1 januari 2017 bekleedt. 

Lees meer...

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Lees meer...

Persbericht

030Utrecht Economie - Het ziet ernaar uit dat de Uithoflijn op 29 juli van dit jaar in gebruik wordt genomen. De gemeente houdt nog wel een slag om de arm omdat er nog proefritten en werkzaamheden rond het spoor zijn. Deze datum zou ‘slechts’ een half jaar later dan de oorspronkelijke planning zijn.

Lees meer...

Oranje Fonds laat zien hoe mensen voor elkaar klaarstaan

Foto: ©Oranje Fonds - Remko de Waal.

Lees meer...

030 Houten Houten - Achttien kandidaten hebben gereageerd op de burgemeestersvacature in de gemeente Houten, 4 vrouwen en 14 mannen.

Lees meer...

Foto: Robert Oosterbroek

030 Utrecht Cultuur - Een boekenkast van zo’n 10 meter hoog. Wat wil je nog meer. Als boekenliefhebber droom je hiervan, hoewel natuurlijk 10 meter wel erg hoog is. Dan maar genieten van de boekenkast die door Utrechtse kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed is gemaakt en de gevel verfraait van een woongebouw op de hoek van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Maatschappelijk-cultureel podium De Kargadoor viert in 2019 haar 60-jarig bestaan met een jubileumjaar met themamaanden en nieuwe programmering. Vrijdag 8 februari wordt het jubileum officieel geopend door Wethouder van Cultuur Anke Klein en slaat de stichting een nieuwe weg in, geïnspireerd door herontdekte waarden.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Het Centraal Museum Utrecht heeft op 30 januari 2019 in New York op een veiling bij Sotheby’s het kunstwerk De bruiloft van Cupido en Psyche van de Utrechtse schilder Joachim Wtewael verworven. Het betreft een werk in olieverf op koper uit circa 1601/03 van 15,5 x 20,5 centimeter. Een klein mythologisch werk op koper van Wtewael stond al sinds 1933 op de verlanglijst van het museum. Het werk werd afgehamerd op 5 miljoen dollar. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds en het Nationaal Aankoopfonds van het ministerie van OCW. Johnny van Haeften, kunsthandelaar gespecialiseerd in oude meesters, heeft namens het Centraal Museum de bieding verricht.

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid -  Op het station Utrecht Centraal komt van 20 tot 25 november een pop-up store met condooms die je ter plekke kunt passen. Dit is een initiatief van Soa Aids Nederland die probeert het condoom als voorbehoedsmiddel meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer...

030 Utrecht Hobby -Ervaar samen met andere League-fans de actie en energie van de wereldfinale van League of Legends op groot scherm en in verbluffende high-definition. Kinepolis Jaarbeurs Utrecht vertoont het mega-event 3 november live in de bioscoop!

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Na de succesvolle eerste editie keert de Utrecht Urban Trail op zondag 10 juni terug met een gloednieuw parcours.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt