Politiek & Maatschappij
Typography

030Utrecht Maatschappij - In de laatste week van oktober start de tentamenperiode op de meeste faculteiten van Utrecht. Al jaren is studeren in bibliotheken, scholen en universiteiten tijdens deze periode lastig; er is namelijk een aantoonbaar chronisch tekort aan werkplekken voor studenten. Daarom opent de Winkel van Sinkel haar deuren voor blokkende studenten tijdens Red Bull Study Club van 28 - 31 oktober.

Bij een succesvolle eerste editie in nachtclub De Marktkantine in Amsterdam kwamen ruim 400 studenten studeren. Nu wordt het project doorgezet om ook in Utrecht het probleem iets te verkleinen, in totaal kunnen 800 studenten tijdens hun tentamenweek komen studeren in ‘de Winkel’. Red Bull is als merk actief in het nachtleven en in de studentenwereld, en ziet daarom kansen om wat aan het probleem van een tekort aan studieplekken te doen.

Geweigerd aan de deur
Wegens ernstig ruimtetekort mogen in Utrecht alleen studenten van de Universiteit Utrecht (UU) in de Universiteitsbibliotheek (UB) studeren. Carmen Reissig, Student aan de UU en mede-organisator van Red Bull Study Club, licht toe:
"Ik heb het geluk dat ik aan de universiteit studeer, maar vriendinnen worden regelmatig geweigerd aan de deur van de bieb, omdat ze niet op de universiteit studeren of omdat het vol is. Het lijken wel uitgaanspraktijken met uitsmijters bij de ingang."

Geen beats, maar boeken
Ben van de Winkel van Sinkel in hartje Utrecht vertelt: “Wij openen graag onze deuren voor Red Bull Study Club, we helpen graag bij het creëren van de ideale mix van studeren, activiteiten en ontspanning, zodat de studenten kunnen knallen tijdens de tentamenweek! Wij kijken uit naar een geweldige editie en wensen de studenten veel succes, hopelijk verlichten we het studieplekkentekort.”
Studenten kunnen per dagdeel reserveren zodat ze zeker zijn van een werkplek. De dag is verdeeld in twee delen, waarin 100 studenten tegelijkertijd kunnen studeren van 08:00 – 18:00 uur en van 18:00 – 00:00 uur. De tickets kunnen vanaf vandaag gratis geclaimd worden via redbull.nl/studyclub.

Work hard, party harder
Natuurlijk is studeren belangrijk, maar er moet ook ruimte zijn voor ontspanning.
Daarom worden de Nederlandse studenten uitgedaagd om hét idee om de studentenwereld te verbeteren te komen pitchen tijdens de juryronde van Red Bull Basement University, meer info via deze link over hoe je hieraan deelneemt.
Daarnaast organiseert Red Bull samen met Happy Feelings op vrijdag 8 november een afterparty om de tentamenweek in stijl af te sluiten. Met je ticket voor Red Bull Study Club, kan je gratis naar binnen tijdens de afterparty.

Foto: Joris Louwes (DW 2019)

030 Utrecht Duurzaamheid - Het is ongekend wat er op dit moment in Nederland en in de rest van de wereld gebeurt. De organisatie van de Duurzame Week in Utrecht volgt de RIVM-maatregelen nauw en neemt deze zeer serieus. De gezondheid van eenieder staat wat ons betreft altijd voorop.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Alpine, de Utrechtse marktleider in gehoorbescherming, bouwt zijn positie verder uit met de overname van het Franse Acoufun; een specialist in gehoorbescherming. Bovendien wordt de groep hiermee, middels exclusieve partnerships met Formula 1®, MotoGP™ en 24h du Mans®, wereldwijd leider in gehoorbescherming bij gemotoriseerde events.

Lees meer...

030Utrecht Economie/duurzaamheid - Het all female scholierenteam Team Eight van het St. Bonifatiuscollege in Utrecht heeft op 31 oktober de Young Climathon Utrecht 2019 gewonnen. Ze bedachten een creatief plan voor de vraag: ‘Wat zijn oplossingen voor wateropvang in de stad, die samen groot effect hebben voor klimaatadaptatie?’

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij & Politiek – Als voetganger is het even wennen aan al die nieuwe regels die momenteel zijn ingevoerd voor de binnenstad van Utrecht. Het gaat ook allemaal niet vanzelf en dus moeten verkeersregelaars met de regelmaat van de klok ingrijpen.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij  – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben. Daarnaast hoeven rechtzoekenden geen contact op te nemen met het Juridisch Loket voor korting op de eigen bijdrage bij doorverwijzing naar een advocaat.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij/Gezondheid/Lifestyle - Dak- en thuislozen in opvangcentra worden in het hele land goed in de gaten gehouden door onder andere Het Leger des Heils.

Lees meer...

030 Utrecht Kunst & Cultuur - De opening van de nieuwe winkel van Broese Boekverkopers in het oude postkantoor aan de Utrechtse Neude, waar ook de nieuwe bibliotheek in wordt gehuisvest, is een feit. De hoogstwaarschijnlijk feestelijk geplande opening werd verricht door schrijver Ronald Giphart, maar helaas gooide het coronavirus alle plannen rondom leuke openingsfestiviteiten in het water.

Lees meer...

Foto: Marieke Lucas Rijneveld
030 Utrecht Kunst/Cultuur/Boekenvak - Het boek ‘De avond is ongemak’ van de Utrechtse schrijver Marieke Lucas Rijneveld (28) is doorgedrongen tot de shortlist van de International Booker Prize 2020.

Lees meer...

Foto: BIG HARE © Charlotte Brand
Utrechts synthpopduo neemt je mee in hun wondere wereld

Lees meer...

030 Utrecht Lifestyle/Gezondheid - Op donderdag 12 maart van 19.00 tot 21.00 uur organiseert ‘Utrecht in Dialoog’ een avond bij  Bosshardt Zuilen waar men met elkaar in gesprek gaat over ‘Lekker en gezond eten’.

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Jacqueline Rosier van de Friese voetbalvereniging Drachtster Boys is gisteravond uitgeroepen tot Clubheld van het Jaar 2019. Twaalf provinciewinnaars kwamen gister samen in Utrecht voor de landelijk uitreiking. Een vierkoppige jury met onder meer oud-schaatser Erben Wennemars koos uiteindelijk unaniem voor de inzending uit Friesland. Volgens de jury is Rosier de drijvende kracht achter de voetbalvereniging. Daarnaast zet zij zich maatschappelijk in middels een samenwerking met het naburige AZC. De Friezin ontvangt naast de eervolle nationale titel 'Clubheld van het Jaar 2019' een groot feest voor de gehele club. De Clubheld van het Jaar verkiezing is een initiatief van het AD en de regiotitels (PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor en Tubantia) in samenwerking met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA.

Lees meer...

030Utrecht Hobby – In oktober van dit jaar wordt er in Utrecht een echte LEGO-winkel geopend en wel in de Zuidpassage van Hoog Catharijne. Het is de eerste officiële winkel van LEGO in Nederland en ongetwijfeld zullen er nog wel meer volgen. Ook in Amsterdam is er sprake van de vestiging van een LEGO-winkel. De opening van de winkel in Utrecht vindt plaats tegelijkertijd met het grootse ‘Lego World’-evenement in de Jaarbeurs Utrecht vanaf donderdag 17 oktober t/m woensdag 23 oktober a.s.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt