Politiek & Maatschappij
Typography

030Utrecht Maatschappij - Wanneer heb jij voor het laatst een anderstalige stadsgenoot gesproken? In Utrecht wonen Utrechters van heel veel verschillende nationaliteiten. Toch is het niet vanzelfsprekend dat zij elkaar ontmoeten. Mensen gaan veelal om met mensen met dezelfde achtergrond, opleiding en interesses en zitten daarmee in hun eigen bubbel. Taal Doet Meer wil dat doorbreken met een reeks ontmoetingsevenementen: ‘Utrechters praten met Utrechters’.

Op donderdag 31 oktober 2019 vindt het vierde evenement in deze estafette van ontmoetingen plaats. Deze keer zijn Taal Doet Meer en ICM opleidingen & trainingen een samenwerking aangegaan. Het thema is ‘Geluk’.
 
“When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.” - John Lennon.

Geluk is universeel
Vaak wordt het gezocht in materiële zaken, maar dat is niet waar we ons geluk duurzaam uit halen. Over geluk zijn boekenkasten vol geschreven. Als we geluk in twee woorden samenvatten dan is dat: ‘andere mensen’. Tijdens deze vierde editie van Utrechters praten met Utrechters gaan we met elkaar in gesprek. Van mens tot mens, gewoon omdat we daar gelukkig van worden! Het evenement vindt plaats op donderdag 31 oktober 2019 van 17.00 uur tot 20.30 uur bij ICM opleidingen en trainingen in Utrecht. Het belooft een interactief, dynamisch en inspirerend evenement te worden. Lekker eten, verrassende ontmoetingen en uitwisseling van kennis en verhalen: dat zijn de hoofdingrediënten. In totaal gaan 35 Utrechtse deelnemers vanuit ICM opleidingen en trainingen en 35 anderstalige Utrechters met elkaar in gesprek. Zij bieden elkaar een frisse blik met hun achtergrond, expertise en invalshoek.
 
Over Utrechters praten met Utrechters
Het evenement ‘Utrechters praten met Utrechters’ is onderdeel van een beweging waarmee Taal Doet Meer Utrechters bewust wil maken van de rol die je als burger, buurman, collega of werkgever kunt hebben voor een anderstalige. Het laat zien hoe je met weinig inzet veel voor een ander kunt betekenen. Ontmoeting en taal zijn daarin belangrijk. Deze beweging stimuleert het contact tussen Utrechters met verschillende achtergronden. We organiseren twee keer per jaar een event als dit. ‘Utrechters praten met Utrechters’ geeft invulling aan waar Utrecht voor
staat: een inspirerende inclusieve stad waarin je je welkom voelt en iedereen mee kan doen.

Meer informatie
Wat: Ontmoetingsevenement Utrechters praten met Utrechters
Wanneer: donderdag 31 oktober 2019
Tijd: 17.00 – 20.30  uur
Waar: ICM opleidingen & trainingen, Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE Utrecht

Mediamarkt

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

14 december 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie