Politiek & Maatschappij
Typography

035Hilversum Maatschappij -  - Waar vind ik de herhaling van Heel Holland Bakt? Hoe app ik via mijn tablet? Op welke knop moet ik drukken om te videobellen? Herken jij je opa, oma, vader, moeder of buurman hierin? Dat is niet zo gek. In Nederland is het nog steeds zo dat ouderen meer moeite hebben met online zijn dan jongeren. Speciaal voor deze groep wordt op 9 november het eerste Grijs en Wijs Mediafestival georganiseerd tijdens de Week van de Mediawijsheid.

In Beeld en Geluid in Hilversum worden presentaties en workshops georganiseerd door experts en kunnen oud en jong vragen stellen aan vloggers. Marga van Praag (voormalig presentatrice van het NOS Journaal) leidt je rond door de Nederlandse mediageschiedenis, Olga Commandeur (Omroep Max) helpt je fit te blijven in deze digitale tijden en experts van Samsung, VodafoneZiggo, SeniorWeb, Digisterker en het Nationaal Ouderenfonds zijn er voor tips, advies en het beantwoorden van al je vragen. Het eerste deel van het programma ziet er als volgt uit en wordt de komende weken aangevuld:

Trip down memory lane met Marga van Praag
Hoe werkt het achter de schermen? En wat was het meest bijzondere nieuws om te verslaan? Marga van Praag neemt je mee door de Nederlandse mediageschiedenis voor een trip down memory lane.

Swipe-gym met Olga Commandeur
Wie veel op z’n smartphone zit kan last krijgen van allerlei kwaaltjes. Wie anders dan Olga Commandeur kan ervoor zorgen dat we fit blijven? Swipe jezelf fit en train je app-vingers met de bekendste sportleraar van Nederland!

Welkom Online Café
Altijd al willen leren skypen of mooie foto’s maken met een smartphone? VodafoneZiggo, Samsung en het Nationaal Ouderenfonds zijn de hosts van het Welkom Online Café.

Grijs en Wijs Tribune
Bij de Grijs en Wijs Tribune kun je terecht met al je vragen over een nieuwe mobiel, computer of tablet. Jongeren en experts van SeniorWeb zitten voor je klaar met antwoorden.

Tickets gratis
Bezoek van het festival is gratis. Bezoekers krijgen daarnaast korting op een toegangsbewijs voor de Experience van Beeld en Geluid op 9 november.

Wat: Mediafestival Grijs en Wijs
Wanneer: 9 november, 10:00- 14:00 uur
Waar: Beeld en Geluid, Mediapark Boulevard 1,Hilversum (navigatie: Sumatralaan 45)
Kosten: Gratis
Aanmelden: Beeld en Geluid
Meer Informatie: Zie website Week van de Mediawijsheid

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door VodafoneZiggo, Samsung, SeniorWeb, het Nationaal Ouderenfonds, de Bibliotheek, Stichting Digisterker, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Beeld en Geluid en is onderdeel van de Week van de Mediawijsheid.

030 Utrecht Economie & Duurzaamheid - Met de herontwikkeling van het evenementencomplex richt Jaarbeurs de ogen op de toekomst.

Lees meer...

Foto: Joris Louwes (DW 2019)

030 Utrecht Duurzaamheid - Het is ongekend wat er op dit moment in Nederland en in de rest van de wereld gebeurt. De organisatie van de Duurzame Week in Utrecht volgt de RIVM-maatregelen nauw en neemt deze zeer serieus. De gezondheid van eenieder staat wat ons betreft altijd voorop.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Alpine, de Utrechtse marktleider in gehoorbescherming, bouwt zijn positie verder uit met de overname van het Franse Acoufun; een specialist in gehoorbescherming. Bovendien wordt de groep hiermee, middels exclusieve partnerships met Formula 1®, MotoGP™ en 24h du Mans®, wereldwijd leider in gehoorbescherming bij gemotoriseerde events.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij & Politiek – Als voetganger is het even wennen aan al die nieuwe regels die momenteel zijn ingevoerd voor de binnenstad van Utrecht. Het gaat ook allemaal niet vanzelf en dus moeten verkeersregelaars met de regelmaat van de klok ingrijpen.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij  – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben. Daarnaast hoeven rechtzoekenden geen contact op te nemen met het Juridisch Loket voor korting op de eigen bijdrage bij doorverwijzing naar een advocaat.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij/Gezondheid/Lifestyle - Dak- en thuislozen in opvangcentra worden in het hele land goed in de gaten gehouden door onder andere Het Leger des Heils.

Lees meer...

Fotograaf Ben Houdijk

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Boekhandel Broese behoort tot de oudste en grootste boekhandels van Nederland. Veertig jaar lang vormde Broese een begrip op de hoek van de Oudegracht en de Stadhuisbrug. Maar het huurcontract met de gemeente Utrecht liep ten einde.

Lees meer...

030 Kunst & Cultuur - Het zijn spannende weken voor museum IJsselstein. Als de gemeenteraad niet akkoord gaat met een additionele subsidie moet het museum zijn deuren sluiten.

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Het bestaat al een paar jaar, maar het wordt steeds drukker op de Utrechtse grachten. De grachten van de Domstad lenen zich perfect voor een relatief nieuw fenomeen: suppen. Op een grote, stabiele surfplank rechtop rond peddelen.

Lees meer...

030 Utrecht Lifestyle/Gezondheid - Op donderdag 12 maart van 19.00 tot 21.00 uur organiseert ‘Utrecht in Dialoog’ een avond bij  Bosshardt Zuilen waar men met elkaar in gesprek gaat over ‘Lekker en gezond eten’.

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Jacqueline Rosier van de Friese voetbalvereniging Drachtster Boys is gisteravond uitgeroepen tot Clubheld van het Jaar 2019. Twaalf provinciewinnaars kwamen gister samen in Utrecht voor de landelijk uitreiking. Een vierkoppige jury met onder meer oud-schaatser Erben Wennemars koos uiteindelijk unaniem voor de inzending uit Friesland. Volgens de jury is Rosier de drijvende kracht achter de voetbalvereniging. Daarnaast zet zij zich maatschappelijk in middels een samenwerking met het naburige AZC. De Friezin ontvangt naast de eervolle nationale titel 'Clubheld van het Jaar 2019' een groot feest voor de gehele club. De Clubheld van het Jaar verkiezing is een initiatief van het AD en de regiotitels (PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor en Tubantia) in samenwerking met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt