Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Evenement- Of je nu in de IT-werkt of daarbuiten: in bijna ieder beroep is het belangrijk dat je ‘digitaal vaardig’ bent. ,,Spelenderwijs kinderen laten programmeren is daarom zowel leuk als zeer handig".

Het helpt om al op jonge leeftijd kennis te maken met IT. Ordina organiseert op zaterdag 9 november samen met stichting Devoxx4kids een Programmeer-evenement. Kinderen tussen de 9 en 14 jaar leren spelenderwijs programmeren onder begeleiding van Ordina-medewerkers in Nieuwegein.

Kinderen bezoeken dagelijks websites, spelen games en gebruiken apps. ,,In onze workshops kunnen ze zelf ervaren hoe deze gemaakt worden. Zo bouwen we tijdens de ‘Clash of robots’ een auto die met software bestuurd kan worden." De workshops zijn volledig afgestemd op de belevingswereld en leeftijd van de aanwezige kinderen.

Liefde voor IT
De enthousiaste softwareontwikkelaars delen graag de liefde voor hun vak en helpen kinderen IT ontdekken. Rogier van Apeldoorn is één van hen. Hij is Java Developer bij Ordina JTech & Android/IOS-ontwikkelaar. ,,Ik ben de maker van de bekroonde Klok Coach-app waarbij kinderen leren klokkijken. En help tijdens dit Devoxx4kids-event bij het bouwen van een racespel."

Het evenement wordt geleid door Koen Aerts. Naast Director Software Development is Aerts sinds 2017  voorzitter van Devoxx4kids. “Ordina werkt met plezier samen met Devoxx4kids. Het ultieme doel is om kinderen enthousiast te maken voor IT en zo de schaarste aan IT-talent te adresseren. We hopen een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van digitale vaardigheden die tegenwoordig in ieder beroep onmisbaar zijn.”

030 Nieuwegein- Stichting De Schone Stad organiseert weer schone activiteiten tijdens de Nationale Sportweek. Een debuut is dit jaar de zwerfafvalmascotte. Stacy uit Nieuwegein wint de ontwerpwedstrijd en introduceert Prullie de Prullenbak. 

Lees meer...

030 Utrecht Medisch- UMC Utrecht gaat als eerste, academische ziekenhuis naar een circulaire verwerking van biomedisch afval. Het ziekenhuis start deze week met SimpleComply een pilot. ,,De verwerking van afval is te kostbaar en daar gaan we wat aan doen."

Lees meer...

030 Utrecht Duurzaamheid-Er reist deze maand een hele grote scheurkalender door Utrecht. Eva Bullens en Sanne Bloem laten Utrecht duurzame initiatieven zien. Ze gaan op pad met hun zelfgemaakte kalender en vieren het 5-jarig bestaan van de Global Goals.

Lees meer...

030 Zeist Maatschappij- Domino Day keert niet terug op televisie. Voor Michael uit Zeist de reden om zelf aan de slag te gaan. In zijn sportschool gaat hij proberen om een record aantal dominostenen neer te zetten. ,,Ik heb ruimte genoeg: dus het gaat groots worden.”

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij- Of iemand nu zijn ov-kaart is verloren, op zoek is naar een evenement of wil weten wat er in de stad bijgebouwd wordt. De populaire Facebookpagina UTRECHT! geeft het antwoord. 030Magazine gaat in gesprek met beheerder Tessa Heerschop over de grootste nieuwspagina van de Domstad.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij & Politiek – Als voetganger is het even wennen aan alle nieuwe regels in de binnenstad van Utrecht. Het gaat niet vanzelfsprekend: de verkeersregelaars moeten regelmatig ingrijpen.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur- Het Centraal Museum neemt je mee terug in de Utrechtse geschiedenis en opent op zaterdag 12 september De ommuurde stad. Een tentoonstelling over de stadsverdediging van Utrecht.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur- Ondanks de vele onzekerheden gaat de Open Monumentendag dit jaar gewoon door. Er zijn op zaterdag 12 september meer dan veertig Utrechtse monumenten te bewonderen. 

Lees meer...

030 Utrecht Culinair-Het waren een paar bloedstollende weken, maar de winnaar van de eerste editie van de 030 Pizza Contest is bekend. Niemand minder dan PizzArt gaat er met de titel vandoor. 

Lees meer...

030 Utrecht Muziek - Steeds meer Utrechters willen gitaarspelen. De lesavonden bij Guitar Factory aan de Gruttersdijk zitten bomvol. 030Magazine brengt een bezoekje aan de groeiende gitaarschool. 

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid- Vergeet acupunctuur en homeopathie: cupping is de nieuwe tak binnen de alternatieve geneeswijze. Tijdens deze traditionele Chinese massage worden er vacuümcups op je huid geplaatst, waardoor er een soort zuidnap-effect ontstaat. Dit zou de doorbloeding stimuleren, energiebanen laten vrijkomen en de spierblokkades opheffen. Kwakzalverij of niet? Tijd om het uit te proberen. 

Lees meer...

030 Utrecht Sport & Lifestyle - FC Utrecht bestaat deze zomer vijftig jaar maar onderging een vreemd jubileum. De grootse feestplannen gingen verloren door het coronavirus. Er heerste een doodse stilte in Stadion Galgenwaard.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt