de Halve van De Haar wordt op 11 juni georganiseerd
Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

030 Haarzuilens Sport Lifestyle -- Op zaterdag 11 juni 2022 gaat de zesde editie van Kasteelloop De Halve van De Haar van start. Dit jaar kunnen kinderen verkleed als prins, prinses, ridder of jonkvrouw meedoen aan de jeugdlopen. Op de zomerse avond worden de halve marathon, 10 km en 5 km gelopen. De route neemt je mee langs groene lanen, middeleeuwse dorpen, ophaalbruggen, parken en kasteeltuinen. Het hardloopevenement is geschikt voor jong en oud.

Deze zomerse editie worden de halve marathon, 10 km en 5 km voor het eerst in de avond gelopen. Deelnemers starten en finishen bij de Kasteeltuinen. Met het unieke parcours door het park en de tuinen van Kasteel de Haar staat De Halve van De Haar bekend als het mooiste loopevenement van Midden-Nederland. De routes zijn gevuld met prachtige natuur en muzikale animatie.

Wandelen langs bijzondere locaties

Nieuw deze editie is De Kasteelwandeling van De Haar. De routes leiden wandelaars langs en door fotogenieke locaties als het Kasteelpark, De Rozentuin, Boomgaard de Boswachter en de Haarrijnseplas op Landgoed Haarzuilens. Er kan gekozen worden voor een parcours van 12 km of 20 km. De prachtige natuur en kasteeltuinen maken dit een onvergetelijke wandeling voor alle deelnemers. De locaties worden voorzien van locatie borden en verrijkt met een audiotour.

Een sprookjesrun

Jonge sportievelingen kunnen kiezen voor het onderdeel ‘Prinsen en Prinsessenloop’ (1,5 km) en het onderdeel ‘Ridders en Jonkvrouwen loop’ (2,5 km). Verkleed als prins, prinses, ridder of jonkvrouw lopen de kinderen een parcours langs het indrukwekkende kasteel.

Programma zaterdag 11 juni 2022

  • 8:30 tot 10:00 uur: Start Kasteelwandeling van De Haar (20 km en 12 km)
  • 30 uur: Prinsen en Prinsessenloop 1,5 km
  • 45 uur: Ridders en Jonkvrouwenloop 2,5 km
  • 00 uur: De Vijf van De Haar
  • 30 uur: De Tien van De Haar
  • 45 uur: De Halve van De Haar

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het Middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Kasteel de Haar geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20e eeuw.

Goede doel Halve van De Haar: Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is deze editie het goede doel van De Halve van de Haar. Als hardloper of wandelaar beweeg je graag in de natuur. De natuur geeft ons ruimte om te ontspannen en te genieten. Maar onze natuur is niet vanzelfsprekend en moeten we behouden en beschermen. Daarom steunen wij Natuurmonumenten en vragen we jou hetzelfde te doen. Doneer en ontvang de groene veters waarmee jij laat zien dat je de natuur support.

Inschrijven

Inschrijven en meer informatie www.dehalvevandehaar.nl

 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

12 augustus 2022

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

HEMA

Runners Date