Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

030 Utrecht Gezondheid- Vergeet acupunctuur en homeopathie: cupping is de nieuwe tak binnen de alternatieve geneeswijze. Tijdens deze traditionele Chinese massage worden er vacuümcups op je huid geplaatst, waardoor er een soort zuidnap-effect ontstaat. Dit zou de doorbloeding stimuleren, energiebanen laten vrijkomen en de spierblokkades opheffen. Kwakzalverij of niet? Tijd om het uit te proberen. 

Veel Chinese massagesalons bieden cupping aan. Dus een afspraak is snel gemaakt. In de zaak vertel ik de Chinese masseuse over mijn spierspanningen. ,,Die halen we weg”, klinkt het zelfverzekerde antwoord. Ik volg haar naar de behandelkamer, trek mijn shirt uit en ga met mijn gezicht naar de grond op de massagetafel liggen. Ik ben er klaar voor. 

Zuignap-effect
Nadat alles goed is ontsmet, kan de behandeling beginnen. De glazen cups worden verwarmd en op mijn rug geplaatst. Ik voel hoe mijn huid handmatig vacuüm wordt gezogen. Het zogenoemde zuignap-effect dat mijn lichamelijke klachten laat verdwijnen. De cups doen in ieder geval hun best en zuigen met volle kracht het bloed naar de oppervlakte. Een beetje gevoelig, maar ach. Zolang het mijn hardnekkige spierknopen maar weghaalt. Na ongeveer vijftien minuten worden de glazen cups verwijderd.  Plop, Plop, Plop: stuk voor stuk worden alle kopjes eraf getrokken. Waar blijft de beloofde spierontspanning? Mijn knopen zijn eigenwijs en blijven stug zitten. Zucht. Ik begin me aan te kleden maar schrik als ik een blik in de spiegel werp. Mijn rug zit vol met grote ronde paarse en donkerrode plekken. Dat had de massagesalon niet genoemd. Ik heb een rug vol zuigzoenen! Cupping heeft duidelijk haar sporen nagelaten. 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

18 januari 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Advertentie

D Reizen

Center Parcs