Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

030 Utrecht eten&drinken-Koffiezaak Cupp serveert koffie met aandacht. Peter Braakman (35) creëert in de Nobelstraat met zijn koffiehuis een cafeïneparadijs. ,,Ik wil mensen graag kennis laten maken met verschillende soorten koffie.” Enthousiast vertelt de barista over zijn liefde voor koffie. 

Hij werkte vijf jaar als franchisenemer bij Doppio Espresso. ,,Het was leuk, maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging." Peter stopte bij het bekende koffiehuis en opende begin 2019 een eigen zaak op de hoek van de Nobelstraat. Vrolijk heet hij 030magazine welkom: ,,Kom binnen bij Cupp!”

Nieuwe beleving
Koffie drinken is voor Peter een nieuwe beleving sinds hij een eigen koffiehuis heeft. ,,Nu ik meer weet over koffiebonen ben ik zelf bewuster mijn kop koffie gaan drinken.”, zegt hij lachend. ,,Mijn smaak is veranderd en ik ben veel kieskeuriger. Ik kies bij vrienden soms maar veilig voor thee.” De barista wil het beste van het beste en de planten worden dan ook met zorg uitgekozen. ,,We willen geen bittere smaak maar kiezen voor lichte chocoladetinten en een fruitige afdronk", legt hij uit. ,,Zo kenmerken sommige koffiebonen uit Ethiopië zich door een bloemige smaak terwijl andere bonen uit Colombia juist een nootachtige nasmaak hebben.”

Workshops
We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en Cupp loopt als een trein. ,,Ondanks corona gaan de zaken goed. Ik kan gewoon mijn liefde voor koffie met heel Utrecht delen”, klinkt het trots. Peter deelt zijn koffiepassie niet alleen in de koffietent. Hij biedt drie workshops gericht op de wereld van koffie, latte art en espresso’s. “Cuppen betekent koffie proeven. En dat doen we zeker!”, klinkt het enthousiast. ,,We leren je alle geheimen van goede koffie. Bijvoorbeeld de werking van een machine zodat je uit een koffieboon dé perfecte espresso haalt. En natuurlijk hoe je de mooiste figuurtjes in je cappuccino maakt.”

De workshop houdt rekening met de huidige coronamaatregelen. Deelnemers leren in kleine groepjes, op afstand van elkaar en de barista’s dragen een mondkapje. Veilig krijgen ze uitleg over de herkomst van koffie. En dat is hard nodig. Volgens Peter weten de meeste mensen maar weinig. ,,De bessen van de koffieplant zegt ze vaak niets. Gek want de pitten van deze bessen zijn onze koffiebonen.”

Cupp heeft zelf ook een plant in de zaak staan, maar deze bessen groeien nog niet. Geen nood aan de man: geduld is immers een schone zaak. Wie weet produceert Peter over een paar zijn eigen koffiebonen. ,,Ja, zelfgemaakte koffiebonen dát zou geweldig zijn!”

 

 

 

 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

18 januari 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Advertentie

D Reizen

Center Parcs