Verschillende modellen VanMoof fietsen met accessoires staan klaar voor de aflevering.
Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

030 Utrecht Sport & Lifestyle – De e-bike wordt populairder en zeker in de steden is deze niet meer weg te denken. Een van de markante Nederlandse merken op dat gebied is VanMoof. Die kenmerkt zich door een herkenbaar, robuust ontwerp en praktische details. Met een hoofdkwartier in Amsterdam is het merk sinds deze maand ook in Utrecht vertegenwoordigd met een logistiek centrum en servicehub.

Dat is goed nieuws voor de mensen die uit de regio een proefrit willen maken. Dat kan nu immers een stuk dichterbij huis. De vestiging is gevestigd aan de Savannahweg en vooral vanaf de A2 goed te zien. Met het warehouse worden Nederland en Europa voorzien van de bestelde fietsen. En de servicehub past in het 50 Cities-plan van de fietsenbouwer. In dat plan komen er naast de conceptstore in Amsterdam servicehubs in de grote steden winkels terwijl lokale fietsenzaken ook bij de uitbreidingsplannen van VanMoof betrokken worden. Dat is laagdrempeliger dan altijd naar Amsterdam te moeten gaan voor een kennismaking of onderhoud aan de e-bikes.

Flinke toename

In deze winkels kun je gewoon binnenlopen om kennis te maken met de VanMoof S3 en X3 e-bikes. Voor een proefrit moet je online een afspraak maken. Volgens een woordvoerder is sinds de Corona-crisis een grotere interesse te zien voor e-bikes. “E-bikes worden een serieus alternatief voor het OV en in iets mindere mate voor de auto. Maar ook zie je dat ouders nu eerder een e-bike voor de kinderen kopen dan een scooter. Als de fiets voor woon-werkverkeer wordt ingezet, zie je dat er een grotere afstand wordt afgelegd dan met een traditionele fiets zonder ondersteuning. Hoewel de meeste mensen vanuit een agglomeratie naar de binnensteden of de ‘grote’ stad gaan, zie je ook meer mensen die bijvoorbeeld tussen Utrecht en Amsterdam gaan pendelen met een e-bike.”

Proefrit

Natuurlijk maakten we van de gelegenheid gebruik om een ritje te maken met een zwarte VanMoof S3. Deze heeft een automatische schakeling en kan in drie graden van ondersteuning worden ingesteld. Bijzonder is de boost-functie, die bij het versnellen ervoor zorgt dat je zo vlot mogelijk naar de toegestane 25 km/u wordt getrokken. Dat is letterlijk, omdat de motor in het voorwiel zit. Het geeft een bijzonder gevoel! Gewoon op de weg rijdt de fiets comfortabel en het zadel zit lekker. Voor allround gebruik is de fiets geschikt en kun je rekenen op een bereik tussen de 60 en 120 km. Dat is natuurlijk afhankelijk van de omstandigheden en het gebruik. Persoonlijk vond ik de krachtigste ondersteuning het lekkerste maar dat gaat uiteraard ten koste van de range… Wat opvalt is dat de fiets lekker comfortabel rijdt en de snelheid wordt op het display weergegeven dat op de stang is te zien. De aankleding is basic, dus zaken als een bagagerek moeten apart worden bijbesteld.

Powerpack

Een nieuwtje is het powerpack, waarbij een batterij met 100 km range in het frame kan worden gemonteerd. Deze kan tijdens het rijden worden gebruikt maar is ook een uitkomst voor mensen die krap behuisd zijn en de fiets voor het opladen niet naar binnen kunnen of willen nemen. De standaard accu is namelijk in een framebuis ingebouwd en niet uitneembaar. Daarnaast kan de fiets sinds kort worden getraceerd met de Find My-functie op de iPhone.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

12 augustus 2022

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

HEMA

Runners Date