Home
Typography

Theatraal eerbetoon aan huisabsurdist van de Komijnen
030 Utrecht Kunst/Cultuur - Donderdag 19 december 2019 nemen wij bij De Komijnen XXIV afscheid van theatermaker Dick Cools, sinds mensenheugenis de huisabsurdist van de Komijnen. Deze avond zal niet alleen in het kader staan van Dick Cools, hij mag hem ook zelf programmeren. Dick Cools is bij de bezoekers van De Komijnen ook wel bekend van de Science Fiction Poppenkast, Golden Balthazar en overige absurdistische podiumacts. Daarnaast is hij vormgever bij het Knopjesmuseum en programmeur van theater- en museumschip de Serendiep.

Enkele artiesten, waaronder met name Dick Cools zelf, zullen op ongepaste wijze hun eerbetoon bewijzen aan Dick Cools. Artiesten zoals daar bijvoorbeeld zijn De Spullenmannen (De War, Amersfoort), Bernhard Christiansen van De Vorlesebühne, Dick Cools zelf en Microwolf. Verwacht een avond vol cake, absurdistisch theater, voordracht en ander spektakel!


Muziek: Microwolf
Microwolf is het soloproject van Benjamin van Vliet. Intieme, schemerige liedjes in het grensgebied tussen folktronica en geluidskunst.

Tjeempie
Zoals Dick Cools zelf zegt: “Kortom, niet alleen een waardig afscheid, maar ook een avond waarvan je achteraf zal zeggen: ‘Tjeempie, ik ben blij dat ik er bij was. Het hele dorp heeft het erover.’ "

P.S. in 2020 zal Dick Cools gewoon weer terugkomen als huisabsurdist.

 

Informatie
De Komijnen - Eerbetoon aan Dick Cools

Donderdag 19 december 2019

De Kargadoor, Oudegracht 36 Utrecht

Zaal open 20.15 uur | aanvang 20.30 uur

Online voorverkoop: €8,00 - €6,00 U-pas/student - €18,03 derde kaartje voor drie cent

Aan de deur: €9,00 - €6,00 U-pas/student- €18.03 derde kaartje voor drie cent.

030 Nieuwegein- Stichting De Schone Stad organiseert weer schone activiteiten tijdens de Nationale Sportweek. Een debuut is dit jaar de zwerfafvalmascotte. Stacy uit Nieuwegein wint de ontwerpwedstrijd en introduceert Prullie de Prullenbak. 

Lees meer...

030 Utrecht Medisch- UMC Utrecht gaat als eerste, academische ziekenhuis naar een circulaire verwerking van biomedisch afval. Het ziekenhuis start deze week met SimpleComply een pilot. ,,De verwerking van afval is te kostbaar en daar gaan we wat aan doen."

Lees meer...

030 Utrecht Duurzaamheid-Er reist deze maand een hele grote scheurkalender door Utrecht. Eva Bullens en Sanne Bloem laten Utrecht duurzame initiatieven zien. Ze gaan op pad met hun zelfgemaakte kalender en vieren het 5-jarig bestaan van de Global Goals.

Lees meer...

030 Zeist Maatschappij- Domino Day keert niet terug op televisie. Voor Michael uit Zeist de reden om zelf aan de slag te gaan. In zijn sportschool gaat hij proberen om een record aantal dominostenen neer te zetten. ,,Ik heb ruimte genoeg: dus het gaat groots worden.”

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij- Of iemand nu zijn ov-kaart is verloren, op zoek is naar een evenement of wil weten wat er in de stad bijgebouwd wordt. De populaire Facebookpagina UTRECHT! geeft het antwoord. 030Magazine gaat in gesprek met beheerder Tessa Heerschop over de grootste nieuwspagina van de Domstad.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij & Politiek – Als voetganger is het even wennen aan alle nieuwe regels in de binnenstad van Utrecht. Het gaat niet vanzelfsprekend: de verkeersregelaars moeten regelmatig ingrijpen.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur- Het Centraal Museum neemt je mee terug in de Utrechtse geschiedenis en opent op zaterdag 12 september De ommuurde stad. Een tentoonstelling over de stadsverdediging van Utrecht.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur- Ondanks de vele onzekerheden gaat de Open Monumentendag dit jaar gewoon door. Er zijn op zaterdag 12 september meer dan veertig Utrechtse monumenten te bewonderen. 

Lees meer...

030 Utrecht Culinair-Het waren een paar bloedstollende weken, maar de winnaar van de eerste editie van de 030 Pizza Contest is bekend. Niemand minder dan PizzArt gaat er met de titel vandoor. 

Lees meer...

030 Utrecht Muziek - Steeds meer Utrechters willen gitaarspelen. De lesavonden bij Guitar Factory aan de Gruttersdijk zitten bomvol. 030Magazine brengt een bezoekje aan de groeiende gitaarschool. 

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid- Vergeet acupunctuur en homeopathie: cupping is de nieuwe tak binnen de alternatieve geneeswijze. Tijdens deze traditionele Chinese massage worden er vacuümcups op je huid geplaatst, waardoor er een soort zuidnap-effect ontstaat. Dit zou de doorbloeding stimuleren, energiebanen laten vrijkomen en de spierblokkades opheffen. Kwakzalverij of niet? Tijd om het uit te proberen. 

Lees meer...

030 Utrecht Sport & Lifestyle - FC Utrecht bestaat deze zomer vijftig jaar maar onderging een vreemd jubileum. De grootse feestplannen gingen verloren door het coronavirus. Er heerste een doodse stilte in Stadion Galgenwaard.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt